Kerncompetenties

Pratica houdt zich vanaf oprichting bezig met het creëren en behouden van een onderscheidende factor. Het gaat in deze dan ook om hetgeen wat ons uniek maakt danwel wat we goed kunnen. Het gaat om de volgende kerncompetenties.

Cliëntvolgend systeem
Pratica Dagcentrum is ontstaan vanuit de behoefte een plek te creëren waarbij de cliënt wordt gezien en het systeem op de cliënt is ingericht, in plaats van andersom. Cliënten die bij Pratica terecht zijn gekomen zijn hebben vaak een lange weg afgelegd om een plek te vinden, die past bij hun wensen en behoeften. Pratica gelooft in de kracht van kleinschaligheid en wil dit ook behouden. Door in kleine groepjes te werken met cliënten met dezelfde ontwikkelleeftijd, kunnen cliënten veel leren van elkaar. Wij zijn bereid om expertise in huis te halen, samenwerkingen aan te gaan en intensieve begeleiding aan te bieden.

Omgaan met verschillen
Pratica Dagcentrum is een organisatie die diversiteit en inclusiviteit viert en omarmt. Wij geloven in de kracht van verschillen. Deze verschillen maken ons uniek en zorgen ervoor dat wij veel van elkaar kunnen leren. De verschillende achtergronden van zowel cliënten als binnen ons team benadrukken wij tijdens de feestdagen. Naast de Nederlandse Feestdagen is er ook ruimte om andere feestdagen te vieren.

Afwisselend activiteitenaanbod
Binnen het vaste vertrouwde programma bieden wij voldoende afwisseling en uitdagingen. Elk teamlid brengt zijn eigen expertise mee en biedt activiteiten op maat. Voor de één betekent dit een intensief sportprogramma, de ander wil juist op creatief vlak veel activiteiten ondernemen of heeft veel mogelijkheden op educatief niveau. Wij zorgen dat er voor ieder wat wils is. Binnen een veilige en prettige groepssetting kunnen cliënten optimaal leren binnen hun comfort en stretchzone.

Bel
030 265 83 32
E-mail
info@pratica.nl
Locatie
Pallas Athenedreef 25, 3561 PE Utrecht