Strategie Strategie

Wij staan voor de principe: iedereen is een genie. Maar als een vis wordt beoordeeld op zijn vaardigheid om in bomen te klimmen, zal hij zichzelf zijn hele leven als een mislukkeling beschouwen. Een beperking betekent dat je ergens in beperkt bent, in dit geval vaak verstandelijk. Echter betekent dit niet dat je niets kan. Elk individu is uniek en heeft een eigen talent, daar gaan wij naar op zoek. Wij geloven dat je nooit uitgeleerd bent. Dat betekent dat je soms leert en soms went. Maar gedrag of vaardigheden aanwennen kan net zo belangrijk zijn als dingen leren. Wij focussen ons op hetgeen waar wij cliënten in vooruit kunnen helpen en beloven dat wij de cliënt zullen helpen om het maximaal haalbare niveau (voor zichzelf) te behalen.

Kwaliteit van bestaan, leven is cruciaal. Het aanleren van de nodige vaardigheden voor zelfredzaamheid (al dan niet op ADL niveau) en leren ofwel aanwennen om eigen behoefte en wensen te uiten in woord danwel gebaar is een standaard ontwikkeling die wij trachten te realiseren.

Wij geloven namelijk in de kracht van kleine groepjes met individuele aandacht ook tijdens dagbesteding. Dit betekent dat wij in groepjes van maximaal 7 personen altijd zicht hebben op wat de cliënt doet en hoe we de cliënt verder kunnen ondersteunen. Met andere woorden bieden wij plaats voor cliënten die niet kunnen functioneren in (grote) groepen. Ook onderscheiden wij ons op het vlak van achtergrond. Dagbesteding waarbij zoveel rekening wordt gehouden met gelijkgestemde populatie is schaars. Wij kunnen echter cliënten een omgeving bieden waarbij we rekening houden met culturele en godsdienstige (eet) wensen. Zo spreken onze begeleiders meerdere talen en houden we rekening met halal voeding en islamitische feestdagen.

Toch zijn we er niet uitsluitend voor cliënten met een bepaalde culturele of godsdienstige overtuiging. Wij zijn er voor iedereen die maar niet zijn plekje heeft kunnen vinden in de maatschappij en die onderdeel wilt uitmaken van een (hechte) groep en familiaire sfeer bij dagbesteding. Wij durven er voor uit te komen dat wij anders zijn!

Bel
030 265 83 32
E-mail
info@pratica.nl
Locatie
Pallas Athenedreef 25, 3561 PE Utrecht